• Kələm dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 804

Tarix : 15.07.2017, 17:00

Bölmə : Quru yeməklər, Ət yeməkləri, Dolmalar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6

Şef / Mənbə : Sevinc


Tərkibi:
●1 ədəd orta boyda kələm
●500 qram çəkilmiş mal əti
●50 qram quyruq( olmasa da olar əgər ət yağlıdırsa, deyilsə kərı yağı ilə əvəz ede bilərsiniz.
●yumru duyu təqribən 50 qram
●göyərti (keşniş,şüyüt,reyhan)
●sogan 2 ədəd.
●duz,istiot

Hazırlanması:
Əvvəlcə bir qazanda su qoyuruq qaynamaga,kələmin baş hissəsini (bərk hissəsini ) kəsirik ,həmin isti suya qoyub biraz pörtlədirik.Əti soğanı,xırda-xırda doğranmış göyərtini,maşında cəkilmiş quyruğu və duz istiotu qatıb yaxşıca qarışdırırıq.Pörtlənmisşş kələmlərə əti qoyub büküruk və qazana düzüruk.Təqribən 1 stəkan soyuq su alib qoyuruq bişməyə.Yarı bişmiş olanda , əridilmiş kərə yagı ilə tomat pastasını( miqdarı özünüz seçin) qarışdırıb tökürük dolmanın üzerinə və yenə bişməyə qoyuruq.

Nuş olsun!

Etiketlər: qoyuruq, qoyub, hissəsini, xırda, bişməyə, düzüruk, büküruk, qazana, kələmlərə, Pörtlənmisşş, istiotu, quyruğu, qatıb, yaxşıca, qarışdırırıq, Təqribən, stəkan, seçin, özünüz, qarışdırıb
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica