• Jelatinli şəkər xəmiri resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3626

Tarix : 21.07.2017, 08:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 ç.q. toz jelatin
¼ stəkan su
125 ml qlükoza
4,5 ç.q. qliserin
8 stəkan şəkər pudrası
Qida boyaları

Hazırlanması:
Jelatin bir qaba qoyularaq üzərinə su əlavə edilir.
Qarışdırılaraq 5 dəqiqə gözlənilir.
Jelatin qoyduğunuz qab başqa bir su dolu qabda təmamən şəffaflananadək isidilir.
Əriyən jelatinə qlükoz və qliserin əlavə edilib isidilməyə davam edilir.
Diqqət etmək lazımdır ki,jelatin qaynamasın,qaynayarsa,özəlliyi itər.
Daha sonra şəkər pudrasını hamar bir yerə qoyaraq ortası açılır.Jjelatinli qarışım şəkər pudrasının ortasına tökülür.Qida boyası əlavə olunur.
Və yoğurma işinə başlayın.Mərdanə ilə yayılma qıvamına gələnə qədər yoğurmaya davam edin.
Şəkər xəmiri yoğrulduqdan sonra hava almayacaq şəkildə sellofana sarılaraq 8 saat otaq temperaturunda gözlədildikdən sonra istifadə olunur.

Nuş olsun!


Etiketlər: sonra, şəkər, əlavə, jelatin, qliserin, olunur, davam, stəkan, edilir, Jelatin, açılır, yoğurma, işinə, başlayın, Jjelatinli, tökülür, Mərdanə, qarışım, pudrasının, ortasına
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN