Tərkibi:- yağı – 90 qr
- Süd – 720 ml
- Yumurta – 6 əd
- Un – 150 qr
- Şəkər – 100 qr
- Vanil
- Duz
- Almalı içlik
Hazırlanması:Yağı qızdırın (qəhvəyi rəng alanadək). Südü biraz isidib 10 dəqiqəlik soyumağa yerləşdirin.
Yumurta, un, şəkər, duzu qarışdırın və yavaş-yavaş südü, yağı, vanili əlavə edin.
Tavada biraz yağ əridin və xəmiri tavaya tökün. Qızılı rəng alanadək krepləri qızardın. Kreplər hazır olan kimi içərisinə almalı içliyi əlavə edin.
Almalı içlik:
Almanı kiçik hissələrə bölüb, qızmış yağda şəkər və darçınla yumşalanadək bişirin (10-15 dəqiqə). Sonda nişastanı əlavə edib bir-neçə dəqiqə də bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, biraz, Yumurta, şəkər, yavaş, bişirin, alanadək, Almalı, içlik, dəqiqə, kiçik, hazır, içərisinə, içliyi, almalı, Almanı, qızmış, yumşalanadək, Sonda, nişastanı