Tərkibi:1 st. qatıq
1 st. un
1 yumurta
1 x.q. şəkər tozu
1 x.q. bal
3 x.q. bitki yağı
Çay qaşığın ucunda çay sodası
Qızartmaq üçün bitki yağı
Hazırlanması:1.Yumurtanı şəkər tozu ilə yaxşı çırpın.
2.İçinə qatıq, bak, bitki yağı əlavə edin və qarışdırın.
3.İçinə ələnmiş unu əlavə edin və tam həll olana kimi qarışdırın.
4.Çay sodası əlavə edin və qarışdırın.
5.Tavaya az bitki yağı tökün və qızdırın.
6.İki xörək qaşığın köməyi ilə tavaya qoyun və 3 dəqiqə bağlı qapaqla qızardın. Atəş orta olmalıdır.
7.Oladini çevirin və 3 dəqiqə qızardın.
Süfrəyə balla, xama ilə və mürəbbələrlə servis edin.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: bitki, əlavə, qarışdırın, qızardın, İçinə, qatıq, sodası, şəkər, qaşığın, dəqiqə, qoyun, qapaqla, olmalıdır, bağlı, Oladini, mürəbbələrlə, servis, balla, Süfrəyə, çevirin