Tərkibi:Süd-300 qr.
Yumurta-1 ədəd
Quru maya-5 qr.
Erinmiş kərə yağı-50 qr.
Un-200 qr.
Xama-100 qr.
Şəkər tozu-1 x.q.
Duz
Hazırlanması:İlıq südde mayani qarışdırırıq. Yumurtani, şəkər tozunu, xamani ve duzu əlavə edib qarişdırırıq.
Unu və əridilmiş yağı(biraz tavanı yağlamaq üçün saxlıyın) əlave edirik ve yene qarışdırırıq. Üstünü çay dəsmalıyla örtüb, bir saat xemirin qalxmasını gözdəyirik. Xəmir iki dəfə artmalıdır.
Bir saat sonra xemiri qaşıqla qarişdiririq ki, havası çıxsın.
Tavanızı yaglayırsız və çay qaşıqıyla xemiri tavanın hər gözünə qoyursuz. Adi tavada ede bilərsiz amma belə hecimli olmayacaq.
Bir tərəfi qizarandan sonra ceviririk. Bişib bişmədiyini çoplə yoxlayin.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: qarışdırırıq, xemiri, sonra, qaşıqıyla, yaglayırsız, gözünə, Tavanızı, tavanın, havası, qaşıqla, qarişdiririq, qoyursuz, çıxsın, tavada, Bişib, bişmədiyini, çoplə, yoxlayin, ceviririk, qizarandan