• Südlü bibər resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 51

Tarix : 4.02.2019, 12:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
3 kq təzə duzlu kəsmik (yağlı olacaq),
4 stəkan süd,
1 kq bibər,
Zeytun yağı

Hazırlanması:
Bibərlər yuyunub ortalarından ikiyə kəsilib toxumları çıxarılar.
Dəsmalın üzərinə təkrar kağız dəsmal sərilərək bibərlərin iç qisimləri dəsmala gələcək şəkildə çeşidlənir və üzəri örtülüb bir gecə gözlədilir.
Beləcə bibərlərin bütün suyu gedər.
Gözlədilən bibərlər iri parçalar halında doğranır böyükcə bir qabın içinə qoyular.
Üzərinə lor pendiri və süd tökülərək tamamən qarışana qədər yaxşıca qarışdırılar.
Pendir duzlu olduğu üçün ayrıca duza ehtiyac yoxdur.
Bu qarışıq üzəri örtülərək üç ya da dörd gün gözlədilər, amma gözləmə mərhələsində, hər gün suyunu buraxar.
Davamlı təmiz bir bez ya da kağız dəsmal ilə buraxdığı suyu alınır.

Davamlı olaraq suyu alındıqca hər səfərində qarışdırılır.

Sonra qatıq mayalar kimi yaxşıca sarılır və vaxta nəzarət edilərək iki -üç gün mayalandırılır.

Tündləşdiyini görüncə alınıb qapağı heç açılmadan soyuducuda ən az on günə yaxın saxlanılır.

Amma bunun üçün təzə qoyun yada keçi südü lazımdır.
Üç ya da dörd günün sonunda artıq suyu çıxmırsa qablara doldurulur və bir barmaq boşluq buraxılır.
Üzərlərini örtəcək qədər bir qaşıq zeytun yağı gəzdirilərək qapaq bağlanır və heç açmadan sərin bir yerdə ən az on on beş gün gözlədilir.
Bibərlər yaxşıca saralıbsa turşu halına gəlmişdir deməkdir.
Nə qədər çox gözlədilərsə o qədər çox ləzzətli olar.
İstifadə edilən lor pendirinin çox əhəmiyyəti vardır.

Quru lor pendiri yerinə, yağlı və kremli olan pendirdən istifadə etmək daha yaxşı olar.
Bu pendirin süd ilə qarışması daha asan və gözəl olur.

Dadı da çox daha gözəl olur.
Bundan başqa, yağlı pendir ufalayaraq da edirlər.

Ən yaxşısı isə yağlı südü qaynadıb pendirlə qarışdırılaraq əldə edilən məhsuldur.

Nuş olsun!

Etiketlər: qədər, yağlı, yaxşıca, Davamlı, dəsmal, kağız, pendiri, gözlədilir, edilən, gözəl, üzəri, bibərlərin, duzlu, Bibərlər, Üzərlərini, örtəcək, buraxılır, barmaq, görüncə, boşluq
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica