Tərkibi:3/4 stəkan su,
1 stəkan duru yağ,
1 çay qaşığı duz,
1 stəkan un.
Diqqət:Qatılığında problem olarsa 1/2 stəkan un daha əlavə edə bilərsiniz.
Hazırlanması:Bir qabın içərisinə yumurtaları qırıb yaxşıca çırpın.
Üzərinə su və duru yağı əlavə edərək yaxşıca qarışdırmaya davam edin.
Un və duzu ələyərək bu mayelərin üzərinə əlavə edib çırpın.
Qabın üzərini strec filmlə qapadaraq soyuducuda 10 dəqiqə qədər saxlayın.
Yanmaz yapışmaz olan düz altlıqlı bir tavanı azca yağlayın və qızdırın.
Hazırladığınız qarışıqdan bir çömçə qədər tavaya töküb tavaya yaxşıca yayın və bu prosesi sürətli edin.
Bir üzü bişdikdən sonra digər üzünə çevirərək o biri üzünü də bişirin.
Bu prosesi qurtarana qədər bişirin.
Blinciklərinizi pendirlə, kərə yağı, meyvə , şokolad və s kimi ərzaqlarla birlikdə servis edin.
Hazırladığınız blincikləri sevdiklərinizlə nuş edin!
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, yaxşıca, əlavə, qədər, tavaya, çırpın, bişirin, prosesi, Hazırladığınız, sürətli, bişdikdən, çömçə, qızdırın, yağlayın, qarışıqdan, sonra, töküb, yayın, çevirərək, ərzaqlarla