• Zəfəranlı yayma sıyığı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3894

Tarix : 6.01.2020, 12:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Su - 1 stəkan
Süd - 1 stəkan
Düyü - 2/1 stəkan
Kərə yağı - 1 ç.q.
Bal - 1 ç.q.
Zəfəran - 2/1 ç.q.
Duz - çimdik

Hazırlanması:
Düyünü isladıb, zəfəranı hazırlamaqdan başlayaq. Düyünü asta ocağa qoyub, hazır olana qədər qaynadırıq. Demək olur ki, su quruyur və düyü hazırdır. Hazır düyüyə süd və duz əlavə edirik.

Ənənəvi Azərbaycan südlü düyü sıyığı adi boşqablarda isti halda verilir. Qaba sıyığı tökürük, ortasına kiçik bir dilim kərə yağı qoyuruq, üstünə isə çay qaşığı ilə zəfəran tinkturası əlavə edirik. Hərdən şirinlik üçün sıyığa quru meyvələr, daha çox kişmiş də atırlar.

Nuş olsun!


Etiketlər: stəkan, sıyığı, edirik, əlavə, Düyünü, kiçik, boşqablarda, ortasına, verilir, dilim, halda, tökürük, üstünə, sıyığa, meyvələr, kişmiş, atırlar, şirinlik, Hərdən, qaşığı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN