Tərkibi:700 q çiyələk (təxminən böyük bir qab)
1 stəkandan bir barmaq az şəkər
1,5 xörək qaşığı nişasta
4 xörək qaşığı limon suyu
4 xörək qaşığı su
Hazırlanması:Çiyələklərimizi yaxşı təmizləyək və yuyaq, süzgəcin içinə qoyaq, suyunun 5 dəqiqə boşalmasına icazə verin.
Sonra ikiyə bölüb sous düzəldəcəyimiz qazana götürək.Gəlin şəkər əlavə edib qarışdıraq.
Güclü bir ocağın üstünə sobaya qoyaq, zaman zaman qarışdıraraq qaynadaq.
Meyvə suyunu töküb bişmiş çiyələkləri qarışdırıcıdan keçirək.
Ayrı bir qabda suyu, nişastanı və limon suyunu qarışdırın və qarışdırarkən nişastalı qarışığı əlavə edin.
1-2 dəqiqə çırpmağa davam edək.Güclü bir tutarlılıq əldə edənə qədər ara sıra qarışdıraraq yavaş bir atəşdə bişirin.
Ocağı qapadıb telli bir ələkdən keçirək (çox lazım deyil), amma etsək, daha hamar bir tutarlılığa çatacağıq, quru bankalarda və ya saxlama qablarında götürüb otaq istiliyinə gəldikdə şkafın içinə qoyacağıq
Nuş olsun!
Etiketlər: xörək, qaşığı, içinə, qarışdıraraq, qoyaq, Güclü, əlavə, keçirək, dəqiqə, limon, zaman, şəkər, suyunu, nişastanı, edənə, qabda, qədər, atəşdə, yavaş, qarışdırın