Tərkibi:300 q mal ciyəri
800 q qaynar ət suyu (bulyon)
1,5 kq dana əti
1 kq mal əti
1 kq quyruq (əsl reseptdə - salo)
2 diş sarımsaq
ədviyyat
duz
Hazırlanması:Çiy qaraciyəri ət maşınının xırda gözündən keçirin. Əti və quyruğu bir qazana yığıb üstünə su tökün, 95 dərəcə temperaturda qaynadın. Quyruğu 8, dana ətini 15, mal ətini isə 20 dəqiqə sonra çıxarın. Sonra əti ayrı-ayrılıqda sarımsaq əlavə etməklə ət maşınının xırda gözündən keçirin. Sonra ədviyyat və ət maşınından keçirilmiş ciyəri əlavə edin. Duz vurub yenə qarışdırın. Təmiz bağırsaqların içinə doldurun. Zəif odda 1 saat suda bişirin. Sonra 5 saat soyuducuda saxlayın. (Bu kolbasanı soyuq üsulla hisə də verirlər).
Nuş olsun!
Etiketlər: Sonra, xırda, maşınının, gözündən, keçirin, əlavə, ədviyyat, ətini, ciyəri, sarımsaq, qarışdırın, Təmiz, bağırsaqların, vurub, maşınından, etməklə, içinə, keçirilmiş, bişirin, üsulla