Tərkibi:500 q qoz ləpəsi
100 q bal
50 q şəkər tozu
Hazırlanması:Qozu bıçaqla doğrayın (çox xırda olmasın). İri tavanı qızdırın. Orta itilikli odda qozu 3-4 dəqiqə, qəşəng ətri yayılanadək qovurun. Bal və şəkər tozu əlavə edin, daim qarışdırın. Şəkər tozu tam əriyib qarışıq yapışqan kimi olanadək qarışdıra-qarışdıra bişirin.
Masanın üstünə perqament döşəyin. Qarışığı bu kağızın üstünə tökün. Bir-iki dəqiqə soyumasını gözləyin. Sonra əllərinizi isladıb kozinakini 6-7 mm qalınlıqda yastılayıb yayın.
Soyudun. Doğrayın (hamısı birdəfəyə yeyilib qurtarmasa, perqamentə büküb saxlaya bilərsiniz).
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdıra, dəqiqə, üstünə, şəkər, isladıb, kozinakini, qalınlıqda, yastılayıb, əllərinizi, Sonra, kağızın, tökün, soyumasını, gözləyin, yayın, Doğrayın, büküb, saxlaya, bilərsiniz, olsun