Tərkibi:4 ç.q. sürtgəcdən keçirilmiş pendir
2 qırmızı bibər
2 ç.q. doğranmış sarımsaq
tərxun
2 x.q. kərə yağı
2 st. su
1 ç.q şəkər tozu
duz
1 st. qarğıdalı unu
Hazırlanması:Qaynayan suya duz, şəkər tökün. Dayanmadan qarışdıraraq qarğıdalı unu səpin. Qaynayan kimi ona kərə yağı, pendirin bir hissəsini əlavə edib ocaqdan götürün. Formaya töküb soyuq yerə qoyun.
Bibərləri yarıya bölüb qızardın. Qabığını soyub uzun-uzun doğrayın. Sıyığı formadan çıxarın. Üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. Bibər və sarımsaq düzüb sobada hazır olana qədər bişirin.
Süfrəyə verməzdən əvvəl göyərti ilə bəzəyin.
Nuş olsun!
Etiketlər: sarımsaq, şəkər, qarğıdalı, Qaynayan, səpin, pendir, keçirilmiş, sürtgəcdən, çıxarın, Üzərinə, Bibər, düzüb, Sıyığı, Qabığını, soyub, doğrayın, sobada, formadan, bişirin, əvvəl