• Muhalləbili güllaç resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 4738

Tarix : 24.10.2016, 17:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
6 ədəd güllaç yarpağı
4 st süd
1 st şəkər tozu
1/3 st gül suyu

Arası və üstü üçün:
kokos, qoz ləpəsi və ya fıstıq, gilas

Muhalləbisi üçün:
1 xq nişasta
1 xq un
1 st şəkər tozu
2.5 st süd
1 ədəd limonun qabığı

Hazırlanması:
Şəkər tozu un və nişastanı qaba töküb qarışdırırıq.
Sonra üstünə süd töküb ocaqda qatılaşana qədər qarışdırırıq. Hazır olanda limonun qabığını sürtkəcdən keçirib, üstünə töküb ocaqdan götürürük.
Güllaçları islatmaq üçün süd ilə şəkəri qarışdırıb ocağa qoyuruq.
Şəkər əriyəndə ocaqdan götürürk. İlıq olana qədər gözləyirik. Güllaçları qayçı ilə 4 yerə kəsirik. Qaba yığıb ilıq süddən tökürük. Kokos və qoz ləpəsi yada fıstıq ləpəsi səpirik.
Eyni üsulla bir qat daha yığırıq sonra ilıq muhalləbini töküb yayırıq. Üstünə kokos və ləpələrdən tökürük.
Qalan güllaçları eyni qayda ilə əlavə edirik və sonda gül suyunu hər tərəfinə yayıb, əlimizlə üstündən yavaş basırıq.
Zövqə görə üstünü gilas və ləpələr ilə bəzəyirik.
Ən az 2 saat soyuducuda saxlayıb sonra süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: töküb, ləpəsi, Şəkər, limonun, Güllaçları, qarışdırırıq, qədər, üstünə, sonra, şəkər, tökürük, kokos, ocaqdan, gilas, fıstıq, güllaçları, qayda, əlavə, sonda, edirik
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica