Tərkibi:1 su stəkanı şəkər tozu
05, su stəkanı yulaf yarması
1,5 su stəkanı süd
Şəkər zövqə görə
1 çimdik duz
2 yumurta ağı
Hazırlanması:Yumurta ağı və duzu şişənə qədər mikserlə çalın.
Sonra 1 xörək q. şəkər əlavə edin və yaxşı çalın.
Soba qabına yağlı kağız qoyun və bezeni ora tökün.
Əvvəlcədən isidilmiş sobada 100 dərəcədə 1,5-2 saat böşirin.
Sanra sobanı söndürün və bezenin sobada soyumağa qoyun.
Səhər yulaf yarmasına duz, şəkər tozu, südü əlavə edin və bişirin.
5-10 dəqiqə soyumasını gözləyin.
Nimçəyə bizeni qoyub üstünə yulaf yarmasından olan sıyığı töküb üstünü zövqə görə bəzəyə bilərsiniz.
Bezeni öncədən hazırlamaq olar və 7 gün bağlı qabda saxlamaq olar.
Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, yulaf, şəkər, qoyun, sobada, çalın, əlavə, zövqə, soyumasını, gözləyin, bizeni, qabda, Nimçəyə, dəqiqə, Səhər, yarmasına, bişirin, saxlamaq, qoyub, üstünə