• Qozlu və ballı parfe resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5246

Tarix : 22.02.2017, 20:00

Bölmə : Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
250 qram 35-40%-li qaymaq
60 qram şəkər
2 yumurta ağı
90 qram qoz
20 qram konyak
40 qram 40 %-li xama
30 qram bal
20 qram şəkər tozu
10 qram kakao tozu

Hazırlanması:
Yumurta ağını mikserlə çalıb 30 qram şəkər əlavə edərək yenidən çalın.
Ayrı qabda qaymağı yaxşı qarışdırın.
Qalan şəkəri bir qabda töküb oda qoyun.
Qızılı-sarı rəng alana qədər qızdırın.
Üzərinə doğranmış qoz əlavə edib qarışdırın.
Elə olsun ki, şəkər qozun hər təfərinə hopsun.
Kənara qoyub soyumasını gösləyin.
Qaymağı, xamanı, konyakı, balı, şəkərli qozu və çalınmış yumurta ağını qarışdırın.
Parfe hazırlayacağınız qaba yağlı kağız elə qoyun ki, kənarlarına çıxsın.
Hazırladığınız kütləni formaya töküb 2-3 saat soyuducuda saxlayın.
Süfrəyə təqdim etməmişdən 15 dəqidə əvvəl soyuucudan götürün.
Üzərinə qoz qoyun və şəkər tozu səpin.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, qoyun, qarışdırın, qabda, əlavə, Üzərinə, ağını, töküb, yumurta, yağlı, çıxsın, kənarlarına, kağız, Parfe, xamanı, Qaymağı, konyakı, şəkərli, Hazırladığınız, çalınmış
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica