• Badımcan, pendirli salat resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 661

Tarix : 14-02-2018, 12:00

Bölmə : Salatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Ağ Pendir - 100 qr
Badımcan - 300 qr
Duz - 0.5 ç.q
Qırmızı soğan - 1 əd.
Sarımsaq - 1 diş
Sirkə - 1 ç.q
Zeytun yağı - 60 ml
İstiot - 0.25 ç.q
Yaşıl soğan - 30 qr
Qoz

Hazırlanması:
Badımcanı doğrayın (çox nazik və ya xırda olmamaq şərti ilə) zeytun yağı, duz və istiotla qarışdırıb sobada 150 dərəcədə bişirin (20 dəqiqəyə yaxın).
Yaşıl və qırmızı soğanı xırda-xırda doğrayın. 2 ç.q zeytun yağı, 1 ç.q sirkə əlavə edin. Daha sonra pendiri də xırda doğrayın. İstiot əlavə edin. Badımcanları sobadan çıxaran kimi pendir qarışımına əlavə edin. Biraz soyuduqdan sonra qozu da əlavə edin. Zövqünüzə uyğun əlavə göyərti də vura bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, xırda, doğrayın, Yaşıl, İstiot, sonra, zeytun, soğan, sobadan, pendiri, soğanı, sirkə, çıxaran, Badımcanları, qarışımına, uyğun, göyərti, bilərsiniz, Zövqünüzə, soyuduqdan
BİZİ İZLƏYİN