Tərkibi:2 orta ölçülü badımcan (300qr)
1 ədəd baş soğan
200 qr. pomidor
2 diş sarımsaq
150 qr. şirin bibər
Bitki yağı
1 xörək qaşığı limon suyu
Duz (damaq dadına görə)
Cəfəri və reyhan (damaq dadına görə)
Hazırlanması:Badımcan yuyulur, təmizlənir və kiçik tikələrə doğranılır. Duzlanır və 1 saatlıq kənara qoyulur. Bir saat keçdikdən sonra badımcanlar sıxılır, yuyulur və bir daha sıxılır. Sonra günəbaxan yağında yaxşıca qızardılır, artıq yağ hopsun deyə salfetin üstünə düzülür. Qalan tərəvəzlər 15-20 dəqiqə 180 dərəcəli sobada saxlanılır. Pomidor və bibərin qabığı soyulur. Soğan və sarımsaqla birlikdə xırda-xırda doğranılır. Qızardılmış badımcan, pörtlədilmiş tərəvəz və doğranmış göyərtiyə 1 xörək qaşığı limon suyu, 2 xörək qaşığı bitki yağı, xırda doğranılmış sarımsaq, yarım çay qaşığı duz əlavə olunur və yaxşıca qatışdırılır.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, xörək, xırda, damaq, dadına, yuyulur, doğranılır, sıxılır, limon, badımcan, yaxşıca, sarımsaq, bibərin, düzülür, qabığı, soyulur, Pomidor, tərəvəzlər, dəqiqə, soğanlara