Tərkibi:2 ədəd toyuğun döş əti
1/2 kömbə (bayat da olar)
2 x.q. zeytun yağı
1 x.q. sirkə
kahı
300 q bişmiş çuğundur
100 q motsarella pendiri
duz və qara istiot - istəyə görə
Hazırlanması:Sobanı 200 dərəcədə qızdırın. Çörəyi və toyuğun döş ətini tərəfi 2 sm olan kubiklərə doğrayın. Siniyə yığın, üzərinə 2 x.q. zeytun yağı gəzdirin, duz, istiot vurun, qarışdırın. Bunların sinidə yeri dar olmamalıdır.
Sobaya qoyub təxminən 15 dəqiqə bişirin. Bu müddətdə toyuq tam bişməli, çörək tikələri isə suxarıya çevrilməlidir.
Motsarella pendirini kubik doğrayın. Çuğundur dilimləyin.
Kahı yarpaqlarını tikələyib boşqablara düzün. Üstünə çuğundur və pendir düzün.
Bir kasada zeytun yağı və sirkəni qarışdırın. Duz, istiot vurub çəngəllə çalın.
Hazır toyuqla suxarını çuğundurla pendirin üstündən düzün, üstünə sous gəzdirib süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: düzün, zeytun, istiot, qarışdırın, toyuğun, çuğundur, doğrayın, tikələyib, boşqablara, pendir, yarpaqlarını, Üstünə, Çuğundur, Motsarella, çevrilməlidir, tikələri, pendirini, kubik, suxarıya, kasada