Tərkibi:1 baş salat üçün kələm
500 q təzə çiyələk
1 banka duzlu keşyu
1-2 x.q. xaş-xaş
Hazırlanması:Xaş-xaşın üçtünə qaynar su töküb şişməsini gözləyin, sonra suyunu süzün.
Kələmi (kahını da olar) doğrayın. Duzlu keşyunu əlavə edin.
Əgər hazır duzlu keşyunuz yoxdursa, o zaman keşyunu qovurub azca duz vurun.
Çiyələk iridirsə, kubik doğrayın, xırdadırsa, yarı bölün.
Doğranmış çiyələyi salata əlavə edin. Əgər çiyələk turşdursa, salatın üstünə şərbət (0,5 ç.q.şəkər tozu və 0,5 st. suyu qaynadıb soyudun) gəzdirin. Üstünə xaş-xaş səpib 1-2 saat saxlayın. Bu müddətdə kələm şirəsini verəcək, fındıq azca yumşalacaq, çiyələk isə onun dadını tamam dəyişəcək.
Nuş olsun!
Etiketlər: çiyələk, keşyunu, əlavə, duzlu, doğrayın, kələm, şərbət, qaynadıb, üstünə, şəkər, turşdursa, Doğranmış, bölün, çiyələyi, salata, soyudun, salatın, Üstünə, dadını, yumşalacaq