• Küncütlü gavalı salatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8168

Tarix : 10.10.2014, 11:00

Bölmə : Salatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 toyuq döşü
250 q (4 əd.) qırmızı gavalı
230 q (2 əd.) pomidor
kahı
2 x.q. mayonez
2 x.q. xama
1 ç.q. sirkə
0,5 ç.q. «mit masala» ədviyyatı (hil, qara istiot, keşniş toxumu, çili, sarımsaq, zəncəfil, sarıkök, darçın, mixək, muskat cevizi)
0,5 limon şirəsi
1 x.q. zeytun yağı
1 diş sarımsaq
duz
istiot
1 x.q. küncüt
bitki yağı (qızartmaq üçün)

Hazırlanması:
Toyuq filesini doğrayıb duz, sirkə və «mit masala» ədviyyatının qarışığında basdırma edin.

Gavalının qabığını soyun (üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın, sonra soyuq suya qoyun, soyun). Kahı yarpaqlarını yuyub suyu çəkilməsi üçün aşsüzənə qoyun.
Tavanı möhkəm qızdırın, toyuğu marinə etdiyiniz suyu ilə birlikdə içinə töküb qovurun.

Pomidor və gavalıları dilimləyin. Hər boşqaba kahı yarpağı, üstünə pomidor və gavalı dilimləri qoyun, azca duzlayın, toyuq ətini qoyun. Üstünə zeytun yağı və limon şirəsinin qarışığından sous gəzdirə, eləcə də qara istiot və küncüt səpə bilərsiniz.

Başqa cür sous: mayonez, xama, limon şirəsi, sarımsaq, 1 ç.q. şəkər tozu, duz, istiot.

Nuş olsun!

Etiketlər: istiot, qoyun, limon, sarımsaq, şirəsi, soyun, töküb, üstünə, küncüt, zeytun, sirkə, mayonez, gavalı, toyuq, masala», pomidor, birlikdə, qovurun, içinə, etdiyiniz
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica