Tərkibi:6-7 incə xiyar
1 xörək qaşığı duz (xiyarların suyu buraxması üçün, su sərbəst buraxıldıqda çox duz qalmır)
Sous üçün:2 xörək qaşığı istiot
1 isti acılı bibərin şirin qarışığı
1 çay qaşığı qara bibər
2 xörək qaşığı nar şərbəti
Yarım limonun suyu
1 diş sarımsaq sürtgəcdən keçirilmiş
Yarım stəkan zeytun yağı
Hazırlanması:Xiyarları xırda doğrayın və qarışdırıcı qaba qoyun. Duz əlavə edin və xiyarları tamamilə örtüncəyə qədər qarışdırın.
Xiyarları bir tel süzgəcdə götürün və qaba qoyun. Bu şəkildə otaq temperaturunda 3 saat su buraxsın.
Sos qablarını bir qabda qarışdırın. Suyu sərbəst buraxan xiyarların üzərinə tökün və qarışdırın.
Servis qabına qoyun və süfrəyə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, qoyun, xörək, qarışdırın, Yarım, sərbəst, Xiyarları, xiyarların, süzgəcdə, götürün, şəkildə, temperaturunda, xiyar, qədər, xiyarları, tamamilə, örtüncəyə, buraxsın, qablarını, qabına