Tərkibi:6-7 təzə qabaq
2 x.q. un
2 x.q. zeytun yağı
200 q qatıq
3-4 diş sarımsaq
duz
qırmızı istiot
nanə qurusu
Hazırlanması:Qabaqları halqa doğrayın. Sininin içinə un səpin, qabaqları bir lay düzüb duzlayın, üzərinə zeytun yağı gəzdirin.
200 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 15-20 dəqiqə, qızaranadək bişirin.
Sarımsağı təmizləyin. Xırda doğrayın. Qatıq, sarımsaq və duzu qarışdırın. Bu sousu 10 dəqiqəliyə soyuducuya qoyun. Qabaqları dərin boşqaba yığın, üzərinə soyudulmuş sousu tökün. Süfrəyə verərkən üzərinə azca zeytun yağı gəzdirin və qırmızı istiot, yaxud da nanə qurusu səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: zeytun, üzərinə, Qabaqları, sousu, doğrayın, səpin, qurusu, istiot, gəzdirin, sarımsaq, qırmızı, qoyun, soyuducuya, qarışdırın, Xırda, Qatıq, dəqiqəliyə, soyudulmuş, verərkən, yaxud