Tərkibi:4 iri dəstə təzə cəfəri
1/3 st. sürtgəcdən keçirilmiş parmezan
2 diş sarımsaq
6 x.q. zeytun yağı
1 x.q. limon şirəsi
duz
qara istiot (təzə üyüdülmüş)
Hazırlanması:Təmizlənib əzilmiş sarımsağı blenderdə zeytun yağı ilə eynicinsli kütlə alınanadək xırdalayın. Limon şirəsi, duz, istiot əlavə edərək yenə qarışdırın.
Cəfərini xırda doğrayın, pendirlə qarışdırın, üzərinə bu sousu gəzdirin.
Qeyd: cəfəri əvəzinə başqa göyərti, məsələn, keşniş, tərxun, yaxud da vəzəri götürə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: qarışdırın, şirəsi, cəfəri, zeytun, istiot, gəzdirin, əvəzinə, sousu, üzərinə, Cəfərini, xırda, doğrayın, pendirlə, başqa, keşniş, götürə, bilərsiniz, olsun, vəzəri, yaxud