Tərkibi:Yarım litr süd
50 qram şəkər
25 qram kraxmal
2 paket vanilin
1 ədəd yumurta
Hazırlanması:400 qram süd 40 qram şəkərlə qaynadılır. Sonra üzərinə 100 qram süddə həll olunmuş kraxmal əlavə edilərək, yenidən qaynadılır və ona vanilin əlavə edilir. Alınan kütlə soyumağa qoyulur. Ayrıca qabda yumurtanın sarısı şəkərlə yaxşıca çalınaraq (el arasında deyildiyi kimi qoqol-moqol şəklində). Bu kütləyə əlavə edilib buz dolabın kamerasında dondurulur.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qaynadılır, vanilin, kraxmal, şəkərlə, deyildiyi, arasında, yaxşıca, qabda, yumurtanın, sarısı, qoqol, çalınaraq, kütləyə, kamerasında, dondurulur, olsun, dolabın, edilib, şəklində