Tərkibi:Yarım kq vişnə
6 qəhvə fincanı şəkər tozu
1 su stəkanı su
1 ədəd limon suyu
Hazırlanması:Vişnələri yaxşıca yuyun, dənələrini çıxardın və şəkər tozuyla qarışdıraraq yaxşıca əzin.
Daha sonra suyla qarışdırıb süzgəçdən keçirin. Üzərinə isə yenə süzgəçdən keçirilmiş limon suyunu əlavə edin qarışdırın.
Qarışımı bir qaba qoyun və orta soyuqluqdaki buzluğa yerləşdirin. 2 saatda bir çıxardıb qarışdırın.
Dondurma qıvamına gəlincə buzluğun dərəcəsinə ən sona çıxardıb 1 saat daha gözlədin.
1 saat sonra buzluqdan çıxardın və dondurma qablarına qoyaraq servis edin. Nuş olsun.
Dondurmanın vişnələrinin mütləq yetişmiş olmalarına diqqət edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: çıxardın, yaxşıca, sonra, süzgəçdən, olsun, çıxardıb, limon, qarışdırın, şəkər, buzluğun, dərəcəsinə, gözlədin, buzluqdan, gəlincə, dondurma, vişnə, Dondurma, qıvamına, saatda, qoyaraq