Tərkibi:1 ədəd yumurta
2 x.q. un
1 x.q. şəkər tozu
2 x.q. portağal şirəsi
3 ədəd potağal
Hazırlanması:Əvvəlcə portağalların hər iki hissəsini ( oturacaq hissəsi az, baş hissəsi çox olmaqla) kesib, ehtiyyatla içərisini çıxarırıq. Sonra yumurtanın ağını sarısından ayırırıq. Sarısının üzərinə şəkər tozu. un və portağal şirəsi əlavə edib, qarışdırırıq. Qarışımı qazda qaynayan su buxarının üzərində bərk hal alana kimi qarışdırırıq. Yumurtanın ağını isə kənarda bərkiyənə kimi çalıb, qarışıma əlavə edirik və qarışdırırıq. Hazır olan qarışımı portağal qabıqlarına tökürük və 150 dərəcə isilmiş sobada bişiririk.
Nuş olsun!
Etiketlər: portağal, qarışdırırıq, hissəsi, ağını, əlavə, şəkər, şirəsi, çalıb, bərkiyənə, kənarda, Yumurtanın, alana, buxarının, üzərində, Hazır, dərəcə, isilmiş, sobada, bişiririk, tökürük