• Moruqlu hindisdan qozlu keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3 198

Tarix : 29-05-2018, 12:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban (azerifoodie)


Tərkibi:
2yumurta
1 st şəkər
1 st süd
0,5 st zeytun ya günəbaxan yağı
5 y.q. hindisdan qozu
2 st un
1 paket qabartma tozu
1 paket vanil
1 cimdik duz
150 qr morux( 1 ovuc)

Hazırlanması:
Yumurta və şəkəri yaxşıca çalmaq. Süd,vanil və yağı əlavə etmək, qarışdırmaq.
Unu, qabartma tozunu, duzu birbaşa bura ələmək, hindisdan qozunu əlavə etmək və biraz qarışdırmaq.
Moruxları əlavə etmək və ehtiyatla qarışdırmaq. Moruxdan birazını saxlayın, bunları sonra xəmirin üstündən əlavə edərsiz.
Xəmiri tökün keks qabına, üstdən qalan moruxları düzün, birazda barmağınızla basın. Əvvəldən 180 t isidilmiş 45-50 dəq bişirin. Soyuyandan sonra üstünə şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qarışdırmaq, etmək, şəkər, vanil, qabartma, sonra, hindisdan, paket, qalan, moruxları, üstdən, Xəmiri, üstündən, edərsiz, düzün, tökün, qabına, xəmirin, Soyuyandan
BİZİ İZLƏYİN