• Şaftalı piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 182

Tarix : 15.05.2018, 12:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban (azerifoodie)


Tərkibi:
2 yumurta
1 stakandan 2 barmax az şəkər
yarım stakan qatıq (mənbədə təbii və sadə (yəni meyvəsiz) yoqurt göstərilmişdi, mən qatıqla əvəz etdim)
yarım stakan zeytun yağı
1 stakan un
2 y.q. hindisdan qozu (olmasada olar)
2 çay qaşığı qabartma tozu
1 cimdik duz
2 şaftalı

Hazırlanması:
Şaftalının qabığını soymaq və orta qalınlıqda dilimlərə bölmək. Dibi yağlanmış, unlanmış qabın dibinə şaftalı dilimlərini düzmək. Mənim keks qabımın ölçüsü 22 sm, bu ölçüyə 2 şaftalı tam gəldi.
1.Yumurtanı şəkərlə çalmaq. Qatıq və yağ əlavə etmək, yaxşıca qarışdırmaq.
2. Un, qabartma tozu və duzu birbaşa yumurtalı məhlulun üstünə ələmək. Hindisdan cevizini əlavə etmək. Qarışdırmaq. Orta qatılıqda xəmir alınır.

Xəmiri şaftalı dilimlərinin üstünə tökün, 2-3 dəfə ehtiyayla o yan bu yan silkələyin ki, xəmirin artıq havası çıxsın və qabaranda eyni şəkildə qalxsın.

35-40 dəq 180t bişirin. Bişəndən sonra çıxardıb 5 dəq öz qabında soyudun, sonra tərs çevirib qabdan çıxardın və tam soyumasını gözləyin. Üstünə şəkər kirşanı səpin
Onu deyim ki, piroq çox qalxmır, havalı olmur, biraz yığcam məğzi var. Ancaq nəmli olur, boğmur adamı.

Nuş olsun!
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica