Tərkibi:100 q tünd şokolad
100 q kərə yağı
2 yumurta
75 q şəkər tozu
1 ç.q. vanilli şəkər tozu
50 q un
kakao
şəkər pudrası
Hazırlanması:Şokoladı xırdalayın. Yağı doğrayın. Bir qaba qoyun, su hamamında əridib bir kənara qoyun.
Yumurtanı adi və vanilli şəkərlə çalın. Un əlavə edib eynicinsli xəmir hazırlayın.
Şokoladlı qarışığı xəmirə əlavə edin.
Formaları kərə yağı ilə yağlayıb üstünə kakao səpin.
Şokoladlı xəmiri içlərinə tökün. 200 dərəcə qızdırılmış sobada 10-15 dəqiqə bişirin. Keksin qıraqları bərk, ortası yumşaq olmalıdır.
Fondanları boşqaba tərs çevirin, formaları çıxarın. Üstünə şəkər pudrası səpin. Süfrəyə dondurma və ya giləmeyvə ilə verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, Şokoladlı, qoyun, pudrası, kakao, səpin, vanilli, yumşaq, ortası, qıraqları, Keksin, sobada, dərəcə, qızdırılmış, dəqiqə, bişirin, çevirin, dondurma, Süfrəyə