Tərkibi:2 yumurta
100 q kərə yağı
100 q şəkər tozu
60 ml bal
210 q un
1 ç.q. qabartma tozu
1 çimdik duz
1 limonun sedrası və şirəsi
3 alma
qoz - istəyə görə
Hazırlanması:Un, duz və qabartma tozunu qarışdırın.
Ayrıca qabda yumurtanı şəkər tozu ilə ağarıncayadək möhkəm çalın.
Kərə yağını əridib soyudun. Çalınmış yumurtaya bal, yağ, sedra və limon şirəsini (2 ç.q.) əlavə edin.
Un qarışığını əlavə edib xəmir yoğurun. Almaları doğrayıb xəmirə qatın. Xırdalanmış qoz da əlavə edə bilərsiniz.
Xəmiri formalara tökün. Əgər içinə qənnadı kağızı qoymursunuzsa, formaların içini kərə yağıyla yağlayıb un səpin. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: maffində, əlavə, qabartma, şəkər, qənnadı, içinə, qoymursunuzsa, formaların, tökün, kağızı, bilərsiniz, qatın, xəmirə, Xırdalanmış, içini, Xəmiri, formalara, yağlayıb, olmadığını, Hazır, kibrit