• Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 852

Tarix : 7-10-2014, 16:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi (21-23 sm diametrli forma üçün):
120 ml süd
120 ml zeytun yağı
1 iri yumurta
240 q un
150 q şəkər tozu
2/3 ç.l. qabartma tozu
1/4 ç.q. duz
150-200 q ərik
1 ç.q. qəhvəyi, yaxud adi şəkər tozu
25 q kərə yağı
1/2-1/4 ç.q. quru kəkotu
Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT


Hazırlanması:
(Formanı böyük də götürə bilərsiniz, amma o zaman piroq nazik alınacaq).

Süd, yağ, yumurta və şəkər tozunu çalın.
Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT


Qabartma tozu və duzla qarışdırılmış un əlavə edib xəmir hazırlayın.
Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT


Formanı kərə yağı ilə yaxşıca yağlayın. Dibinə bərabər qaydada şəkər tozu və kəkotu səpin.

Ərikləri ortadan bölüb dənələrini çıxarın, kəsiyi üzüaşağı (qabın dibinə) olmaqla formaya düzün.
Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT


Xəmiri əriyin üstündən tökün.

180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 35-45 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Sobadan çıxarandan sonra buluda tərs çevirin. Süfrəyə isti-isti, yaxud tam soyumuş halda, eləcə də dondurma ilə verə bilərsiniz.
Kəkotulu ərik piroqu resepti- FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, yaxud, Formanı, kəkotu, bilərsiniz, tökün, üstündən, qızdırılmış, dəqiqə, təxminən, sobada, dərəcə, düzün, dibinə, qabın, üzüaşağı, olmaqla, formaya, Xəmiri
BİZİ İZLƏYİN