• Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 186

Tarix : 7-10-2014, 17:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
Xəmir üçün:

125 ml süd
75 q kərə yağı
50 q şəkər tozu
1/4 ç.q. duz
10 q quru və ya 25 q yaş maya
1 yumurta
325 q un
1 ç.q. sürtgəcdən keçirilmiş limon sedrası

Kəsmikli lay üçün:
500 q kəsmik (18% yağlılıqlı)
125 ml süd
1 yumurta
75 q şəkər tozu
75 q un
2 x.q. limon şirəsi
1 x.q. tünd rom

Meyvə qatı üçün:
600 q gavalı (başqa meyvə də olar)

Sous üçün:
500 q yağlı xama (22%-dən artıq)
2 yumurta
25 q un
50 q şəkər tozu
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Hazırlanması:
Xəmir:
Öncə südü tayqulpa tökün, yağ, şəkər tozu əlavə edib ocağın üstə qoyun. Yağ əriyəndə ocaqdan götürüb otaq temperaturunadək soyudun. Maya əlavə edib qarışdırın (tam ərisin).
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Sedra, duz və yumurta əlavə edib çalın. Tədricən ələnmiş un əlavə edib xəmir yoğurun.

Xəmir yumşaq olmalıdır. Un reseptdə göstəriləndən az və ya çox tələb oluna bilər. Xəmiri ləyənə qoyub ağzına qida plyonkası çəkin, isti yerə qoyun. 1-1,5 saata xəmir 2 dəfə gəlməlidir.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Kəsmikli lay:
bunun üçün lazım olan ərzaqları eynicinsli kütlə halına gələnədək qarışdırın.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Gavalıları 4 bölüb çərdəklərini çıxarın.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Sous: Xamanı şəkər tozu, yumurta və unla çalın.

Gəlmiş xəmiri ətləyin, yayın, içinə perqament qoyduğunuz siniyə döşəyin, kənarlarını qaldırın.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Üzərinə kəsmikli qarışığı tökün, hamarlayın.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Meyvələri düzün.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Xamalı-yumurtalı sousu üzərinə tökün.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqə, hazır olanadək bişirin. Üzərindəki sous bərkiməli, axmamalıdır.
Türingiya piroqu resepti - FOTO RESEPT


Piroqu isti və ya tam soyudulmuş halda süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, əlavə, Xəmir, tökün, qoyun, Kəsmikli, qarışdırın, xəmir, çalın, limon, qarışığı, döşəyin, siniyə, kənarlarını, qoyduğunuz, kəsmikli, Üzərinə, qaldırın, yayın
BİZİ İZLƏYİN