• Köklü pambıq keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3675

Tarix : 14.07.2021, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 yumurta
1 stəkan şəkər
1 çay fincanı yağ
Yarım fincan isti su
2 yerkökü
1 şirin vanil
1 paket qabartma tozu
Yarım stəkan nişasta
1,5 stəkan un

Hazırlanması:
Əvvəlcə yumurta ağlarını və sarısını ayırın. Ayrı qablara qoyun.
Əvvəlcə yumurta ağını şəkərin yarısı və bir çimdik duzu ilə köpüklənənə qədər çalırıq.
Sonra ayrı bir qabda yumurta sarısı və şəkərin qalan hissəsini çırpın.Sonra yağ və ilıq su əlavə edib bir-iki dəqiqə çalın. Un, nişasta, qabartma tozu və vanil əlavə edin və spatula ilə yavaş-yavaş çırpın.Hazır tort qarışığına yerkökü əlavə edin və yağlanmış çubuqlu tort qəlibinə tökün. Əvvəlcədən qızdırılan sobada qızarana qədər bişirin.Bişmiş tortu soyumaq üçün götürün. Sonra üstünü istədiyiniz kimi bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!


Etiketlər: yumurta, Sonra, əlavə, stəkan, qabartma, nişasta, qədər, vanil, Əvvəlcə, şəkərin, Yarım, yerkökü, yavaş, çırpın, tökün, qəlibinə, Əvvəlcədən, qarışığına, Hazır, qızdırılan.
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN