• Vişnəli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 389

Tarix : 16-07-2021, 16:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 yumurta
1 stəkan şəkər
1 çay qaşığı qatıq
1 çay fincanı yağ
2 stəkan un (Qatılığa görə əlavə edə bilərsiniz)
1 qabartma tozu
1 vanil qabı
1 ovuc albalı (torta)

Sous üçün:
1 stəkan albalı
1 stəkan su
1,5 xörək qaşığı nişasta
1 stəkan şəkər

Hazırlanması:
Yumurta və şəkəri ağarana qədər çırpırıq, sonra digər maye maddələri əlavə edirik və yenidən çırpırıq.
Qatı maddələri əlavə edirik və yenidən çırpırıq və istənilən qəlibə tökürük.
Xəmirə bir ovuc xama albalı qoya bilərsiniz və əvvəlcədən qızdırılan 180 dərəcəlik sobada bişirin.
Digər tərəfdən üstündə sousu hazırlayırıq, hamısını qarışdırıb bişirin, sousu bişdikcə qalınlaşacaq.
Sonra bişmiş tortun ilkin temperaturu keçdikdən sonra sousu soyuq tökək.
Nəhayət, tort soyuduqda servis edib yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, sousu, albalı, əlavə, çırpırıq, bilərsiniz, edirik, maddələri, sonra, bişirin, yenidən, şəkər, qaşığı, Digər, üstündə, qarışdırıb, bişdikcə, hazırlayırıq, tərəfdən, hamısını
BİZİ İZLƏYİN