Tərkibi:
Xəmir üçün:200 q marqarin
150 q şəkər tozu
1 yumurta
350 q un
1 paket qabartma tozu
2 x.q. kakao
Sous üçün:1 st. qatıq
150 q şəkər tozu
4 yumurta
500 q kəsmik
1 paket vanil
1,5 x.q. kartof nişastası
Hazırlanması:Kəsmiyi sürtgəcdən keçirin ki, lopalar qalmasın. Sonra sous üçün göstərilmiş digər ərzaqları əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Xəmir üçün yumşaldılmış marqarinə şəkər tozu əlavə edib ağarınca çalın. Sonra xəmir üçün olan digər ərzaqları əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Tennis topu boyda xəmiri ayırıb soyuducuya qoyun.
Təxminən 28 sm diametri olan sininin içinə xəmiri yayın. Üzərinə sousu tökün. Soyuducudakı xəmiri çıxarıb yayın, ondan hissələr qoparıb sinidəki sousun üstünə adda-budda düzün (sanki inəyin üstündəki xallar kimi). Piroqu əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 60-70 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, xəmiri, şəkər, ərzaqları, yayın, xəmir, digər, Sonra, Xəmir, yumurta, paket, çıxarıb, Soyuducudakı, qızdırılmış, ondan, qoparıb, hissələr, tökün, sousu, içinə