Tərkibi:6 paket müxtəlif dadlı və rəngli jele
1 banka qatılaşdırılmış süd
2 paket jelatin
Hazırlanması:Jelelərin üzərindəki hazırlanma qaydasına uyğun olaraq ayrı-ayrı qablarda jele hazırlayın.
Jele donan kimi qızdırılmış iti bıçaqla onları kubik doğrayın.
Bir iri qabda doğradığınız jeleləri qarışdırın (rəngbərəng olsun deyə, əzməyin).
Bir qabda iki paket jelatini 0,5 st. soyuq suda əridin. 1-2 dəqiqə müddətində jelatin şişməlidir.
1,5 st. qaynar suyu jelatinə əlavə edib qarışdırın. Qatılaşdırılmış süd əlavə edib qarışdırın, soyudun. Soyuyan kimi jele kubiklərinin üzərinə tökün.
Deserti soyuducuda bir gecə saxlayın.
Doğrayan zaman iti bıçağı qaynar suya batırın, belə daha rahat olur.
Nuş olsun!
Etiketlər: paket, qarışdırın, qaynar, qabda, jelatin, əlavə, olsun, Qatılaşdırılmış, şişməlidir, jelatinə, dəqiqə, jelatini, soyuq, əridin, soyudun, müddətində, Soyuyan, zaman, Doğrayan, bıçağı