• Zəncəfilli keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10026

Tarix : 13.08.2014, 13:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Bu keksi sobaya qoyduqdan yarım saat sonra mətbəxinizə elə rayihə dolacaq ki, keksi dərhal çıxarıb yemək istəyəcəksiniz. Ancaq diqqət! Onu bir sutka soyuducuda saxlamaq lazımdır. Deyilən vaxt bitdikdən sonra turşməzə frostinqlə üzərini örtüb, əlvan rəngli sukatlarla bəzəyin. Bax o zaman əsl həzz şedevrini süfrəyə verə bilərsiniz.

Tərkibi:
Keks:

200 q un
1 iri yumurta (otaq temperaturunda)
113 q kərə yağı (otaq temperaturunda)
180 q xırda qəhvəyi şəkər tozu
1/2 fincan alma püresi
1/2 fincan otaq temperaturunda qatıq
2 ç.q. darçın
1/4 ç.q. üyüdülmüş mixək
2 1/4 ç.q. üyüdülmüş zəncəfil
1 ç.q. duz
1/4 ç.q. portağal yağı və ya 1 ç. q. portağal sedrası
1 ç.q. qabartma tozu
1/4 ç.q. soda

Frostinq:
125 q qaymaqlı pendir
1-2 x.q. şəkər pudrası
1-2 ç.q. limon şirəsi
1 ç.q. vanil ekstraktı
portağal və ya zəncəfil sukatları

Hazırlanması:
Keks:

Sobanı 175 dərəcə qızdırın.

Unu ləyənə ələyin, bütün ədviyyatları, duzu, qabartma tozu və sodanı əlavə edin, yaxşıca qarışdırın.

Yağı 1 dəqiqə çalın. Sonra tədricən şəkər tozu əlavə edərək daha 3 dəqiqə çalın.

Portağal sedrası və ya yağı, yumurta əlavə edib daha 1 dəqiqə, qatı, həcmli krem alınınca çalın.

Alma püresi və qatıq əlavə edin, sonra unun hamısını əlavə edib 30-40 saniyə ərzində, eynicinsli kütlə alınınca çalın. (Çox çalmaq lazım deyil, əks halda keks bərk və quru alınacaq).

Kərə yağı çəkilmiş formaya tökün. Üzərini hamarlayın. Sobada 45-50 dəqiqə bişirin. Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.

15 dəqiqə formada soyudun, sonra çıxarıb şəbəkənin üstünə qoyun. Tam soyuyandan sonra folqaya büküb soyuducuda 1 sutka saxlayın.

Frostinq:
Qaymaqlı pendiri şəkər pudrası ilə çalın, vanil ekstraktı və limon şirəsi əlavə edin.

Keksin üzərinə frostinq çəkin, sukatlarla bəzəyin.

Bunu dilimləyib sobada qızdıra və yaxud vanilli (şokoladlı) dondurma ilə də süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: əlavə, çalın, dəqiqə, sonra, şəkər, temperaturunda, portağal, vanil, ekstraktı, sedrası, yumurta, şirəsi, bəzəyin, süfrəyə, bilərsiniz, pudrası, limon, keksi, sukatlarla, soyuducuda
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica