Tərkibi:700-800 q kəsmik
400 ml süd
3 yumurta
1 limon
100 q badam
100 q kişmiş
2/3 st. şəkər tozu
1 x.q nişasta
1/2 ç.q. duz
vanil
50 q kərə yağı
Hazırlanması:Əvvəlcə qozu və limonun qabığını (sedra üçün) sürtgəcdən keçirin. Südü, kəsmiyi, yumurtaların sarısını, şəkər, limon qabığı, badam, vanil, nişasta, kişmişi qarışdırın. Yumurtaların ağını ayrıca, duzla çalın. Sonra o biri qarışığa əlavə edin. Dərin sinini yağlayıb qarışığı içinə tökün, sonra üzərinə kərə yağından dilimlər kəsib qoyun. 170 dərəcədə 40-50 dəqiqə, üstü azca qızarana qədər sobada bişirin. Soyuduqdan sonra doğrayın. Südlə, çay və ya qəhvə ilə masaya verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, nişasta, sonra, badam, vanil, limon, yağından, dilimlər, qoyun, üzərinə, kəsib, tökün, yağlayıb, dərəcədə, içinə, qarışığı, sinini, sobada, qəhvə, Südlə