• Almalı biskivitli toyuq döşü şirniyyatı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 479

Tarix : 13-07-2015, 20:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Meyvəli şirniyyatlar / Xəmir işləri

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
1 litrə süd,
2 qəhvə fincanı un,
150 qram kərə yağı,
6 qaşıq şəkər tozu,
1 paket vanilin,
1 paket kakaolu biskivit,

Alma içlik üçün:
2 ədəd alma,
2 qaşıq şəkər tozu,
1 şirniyyat qaşığı toz tarçın,

Hazırlanması:
Almaları soyub rəndələyin.
Şəkər tozu ilə birlikdə suyunu salıb çəkənə qədər vam odda bişirin.
Darçını əlavə edib ocaqdan düşürdüb soyudun.
Un və kərə yağını tavaya qoyun.
Vam odda sürətli qarışdıraraq qovurun.
Unun iyinin çıxması bəs edər.
Artıq qovrulsa rəngi tündləşər.
Süd və şəkər tozu da əlavə edilərək qarışdırılıb bişirin.
Sonra vanilin əlavə edib qarışdırın.
Odun üstündən götürün.
Mühəlləbi ilınınca mikserlə 2-3 dəqiqə çırpılır.
Mühəlləbili və almalı xərc hazır olduğuna görə biskivitləri kasaların alt hissəsinə qoyun.
Üzərinə bir qat mühəlləbi tökün.
Mühəlləbinin üzərinə almalı xərci və ən üstə isə təkrar mühəlləbi qoyun.
Soyuducuda dincəldilib servis edin.
Arzuya görə kakaolu biskivitləri üyüdüb üzərini bəzəyə də bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, əlavə, qoyun, bişirin, biskivitləri, kakaolu, almalı, mühəlləbi, qaşıq, vanilin, paket, olsun, dəqiqə, çırpılır, Mühəlləbili, hazır, bilərsiniz, mikserlə, ilınınca, Sonra
BİZİ İZLƏYİN