• Unsuz şokoladlı keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7936

Tarix : 13.08.2015, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 4-6


Tərkibi:
85 q duzsuz küp -küp doğranmış kərə yağı (kiçik bir su stəkanı dolusu),
227 q bittər şokolad parçalara ayrılmış,böyük bir kasa dolusu,
6 yumurta, ağı və sarıları ayrılmış,
1/2 kiçik stəkan şəkər tozu,
yanında servis etmək üçün qaymaqlı dondurma (arzuya görə),

Hazırlanması:
Fırını əvvəlcədən 135 dərəcə yə qədər qızdırın.
23 sm ölçülü yuvarlaq bir keks qəlibini bir az kərə yağı ilə hər tərəfinıi yağlayın.
Parçalanmış şokolad və kərə yağını benmari üsulu ilə əridin (benmari üsulu= bir qazanın içinə su dolduraraq ocağa alın və qazanın üzərinə də ıstiyə dayanıqlı başqa bir qab qoyun. Bu qabın içinə ərzaqları qoyun və ocağı yandırın.
Qazandakı su qaynadıqca kərə yağı və şokolad yavaşça əriməyə başlayır.
Yalnız şokolad əriyər-əriməz qabı qazanın üzərindən alın və soyumaya qoyun.
Yumurta sarılarını mikserdə çırpmaya başlayın.
Bu əsnada yumurta sarılarının içinə yavaş- yavaş ilınmaya burakdığınız şokoladlı qarışığı tökməyə başlayın.
İşləmi tamamladıqdan sonra ayrı bir qabda yumurta ağlarını çırpmağa başlayın.
Yumurta ağlarını ağ bir köpük olana qədər çırpın.
Çırpmaya davam edərkən şəkəri yavaş -yavaş içinə tökün.
Yumurta ağından təkrar-təkrar qaşıqla alıb şokolatlı qarışığa əlavə edib bir spatula yardımıyla altdan üstə doğru qarışdırın.
Qarıştırma işləri bitdikdən sonra xəmiri qəlıbə tökün və fırınınızın orta hissəsində 45-50 dəqiqəyə yaxın bişirin.
Bu səbəblə də 40 dəqiqədən sonra keksinizi kontrol edin, gərəkirsə fırın qapağını açıb keksinizin ortasına bir kürdan batırıb bişib bişmədiyindən əmin olun.
Keksinizin tərkibində un olmamasına rağmən yumşaq olacaqdır.
Unsuz Cikolatali Kek
Keksinizi fırından çıxartdıqdan sonra qəlibiylə birlikdə bir ızgara telinin üzərində bir sürə saxlayıb soyudun.
Tamamən soyuduqdan sonra qəlibinizdən çıxardıb yanında bir top qaymaqlı dondurma ilə servis edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: sonra, içinə, yavaş, şokolad, qoyun, yumurta, başlayın, Yumurta, qazanın, qaymaqlı, servis, benmari, üsulu, qədər, dondurma, yanında, tökün, dolusu, kiçik, ağlarını
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica