Tərkibi:3 ədəd yumurta
2 stəkan şəkər tozu
200 qr kəsmik
2 x/q xama
100 qr kərə yağı
2 stəkan un
qabartma tozu
vanil
Hazırlanması:1. İnqredientlər hazırlanır.
2. Qoz biraz qovrulur və xırda hissələrə ayrılır.
3. Kərə yağı əridilir.
4. Yumurtanın üzərinə şəkər tozu əlavə olunur rəngi açılana kimi mikserlə qarışdırılır.
5. Yumurtalı qarışığa kəsmik, əridilmiş yağ və xama əlavə edilib yenidən mikserlə qarışdırılır.
6. Alınmış qarışığa un, qabartma tozu və vanil əlavə olunub silikon qaşıqla yaxşı qarışdırılır.
7. Keksın xəmiri hazır olduqda qoz əlavə olunub qarışdırılır.
8. Xəmir tavaya əlavə olunur.
9. Keks əvvəlcədən 190ºC isidilmiş sobada 25 dəqiqə bişirilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, qarışdırılır, vanil, qabartma, kəsmik, mikserlə, olunub, qarışığa, şəkər, olunur, stəkan, qaşıqla, yaxşı, xəmiri, silikon, Keksın, shirniyyatlar, edilib, yenidən, Alınmış