• Pan de Calatrava resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 272

Tarix : 16-11-2015, 11:00

Bölmə : Piroq və Kekslər / Foto reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 l süd
7 yumurta
150 q şəkər tozu
bayat çörək (yaxud keks, ya da savoyardi peçenyesi)
darçın (budaq)
limon sedrası

karamel:
4 x.q. şəkər tozu
3 x.q. su


Hazırlanması:
Öncə karameli hazırlayın. Qalın dibli qazanda su ilə qarışdırılmış şəkər tozunu əridin. Karamel gözəl qızılı rəng alan kimi hazır sayılır. Ehtiyatlı olun, əlinizi yandırmayın.

Limonu yuyub sedrasını çıxarın (ağ hissəsi düşməsin).

Südü darçın çubuğu və limon sedrası ilə qaynadın. Soyudun.

Yumurta ilə şəkər tozunu möhkəm çalın, bişirdiyiniz süddən az-az əlavə edin. Bu zaman çalmağı dayandırmayın, həmçinin südü süzsəniz, daha yaxşı olar.

Odadavamlı formaya karameli tökün, formanı əlinizlə hərəkət etdirərək karamelin bütün dibinə və divarlarına yayılmasına çalışın.

Formanın dibinə çörək dilimləri (keks, yaxud savoyardi peçenyesi) döşəyin, üzərinə yumurtalı-südlü qarışığı tökün. Çörək (keks, peçenye) üzə qalxacaq, narahatlığa əsas yoxdur, belə də olmalıdır.

180 dərəcədə, su hamamında 25-30 dəqiqə bişirin (qabdakı su formanın yarısınadək çatmalıdır).
Hazır olub-olmadığını kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Formada soyudun. Sonra boşqaba tərs çevirin, formanı çıxarmadan soyuducuda 1 neçə saat saxlayın.

Süfrəyə qaymaqla verə bilərsiniz.

Pan de Calatrava resepti - FOTO RESEPT

Pan de Calatrava resepti - FOTO RESEPT

Pan de Calatrava resepti - FOTO RESEPT

Pan de Calatrava resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, limon, tökün, dibinə, karameli, tozunu, darçın, sedrası, formanı, peçenyesi, yaxud, savoyardi, çörək, Çörək, dərəcədə, qarışığı, südlü, peçenye, yoxdur, yumurtalı
BİZİ İZLƏYİN