• Sultan tacı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11288

Tarix : 16.06.2016, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
Yarım paket marqarin
3 x/ qaşığı un
2 x/ qaşığı buğda nişastası
1 paket vanil
20-25 ədəd körpə biskviti

Üzəri üçün:
1 paket şokolad

Hazırlanması:
Unu və marqarini birlikdə, unun rəngi dəyişənə qədər qovrular.
Üzərinə soyuq süd əlavə edilir, unun əyriliyi qalmayana qədər qarışdırılar.
Süd tam istiləşmədən nişasta qatılar. Orta ocaqda davamlı qarışdıraraq göz göz olana qədər bişirilər.
Atəşdən götürmədən dərhal əvvəl vanil və iri qırılmış biskvit əlavə olunaraq, qarışdırılar.
Qarışım keks qəlibinə tökülərək soyuducuya qoyulur və bir gecə gözlədilir.
Sabahısı günü qabını tərs çevirərək çayla bərabər süfrəyə verilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: paket, qədər, qaşığı, vanil, əlavə, qarışdırılar, qırılmış, əvvəl, biskvit, olunaraq, Qarışım, dərhal, götürmədən, qarışdıraraq, davamlı, olana, bişirilər, Atəşdən, qəlibinə, tökülərək
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN