• Şokoladlı Turta resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12603

Tarix : 17.06.2016, 10:00

Bölmə : Şirniyyatlar » Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 10-12




Tərkibi:
Xəmir üçün:

1/2 st. şəkər tozu
200 qr. kərə yağı
1 yumurta
2 1/4 st. un

İç üçün:
100 qr. şokolad
100 qr. şəkər tozu
vanil
5 ç.q. mürəbbə suyu
2 yumurta
3 ç.q. doğranmış qoz (mütləq deyil)

Hazırlanması:
Xəmir üçün olan ərzaqlardan xəmir yoğrulur. Sonra orta qalınlıqda yayılır və şəkildəki kimi yağlanmış formaya keçirilir.
Xəmir qalxmasın deyə çəngəl ilə bir neçə yerdən deşmək lazımdır. 180 dərəcədə 7-8 dəqiqə bişirilir.
Xəmirin artıqlarını da yayıb bişiririk, içdə istifadə olunacaq. İçi hazırlayaq. Şokolad və yağ su vannasında əridilir.
Əriyəndən sonra xəmir artıqlarını qırıntı edib əlavə edilir (4 yemək qaşıqı qədər ).
Sonda vanil, mürəbbə suyu , yumurtalar və qoz əlavə olunur.
Sobada bişirilən xəmirin içinə əlavə olunur və 180 dərəcə sobayda 15-17 dəqiqə bişirilir.
İstəyən ( mütləq deyil, amma mən etmişəm) 100 qram şokoladı isidilmiş 100 qram qaymaqda əridib bir az soyuyan turtanın üzərinə əlavə ede bilər.
Bu halda 3-4 saat şokoladın donmasını gözləmək lazımdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, Xəmir, deyil, mütləq, dəqiqə, xəmir, olunur, bişirilir, vanil, şəkər, yumurta, lazımdır, artıqlarını, mürəbbə, içinə, bişirilən, xəmirin, qədər, yemək, edilir
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN