• Portağal souslu puf resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 786

Tarix : 23-06-2016, 23:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
100 qr quru ərik
2,5 su stəkanı portağal suyu
2 xörək qaşığı marqarin
2 qəhvə fincanı pudra şəkəri
1 qəhvə fincanı un
1 yumurta
1 xörək qaşığı marqarin

Hazırlanması:
Sobanı 200 dərəcə istilədin.
Ərikləri doğrayıp 1 xörək qaşığı ayırın.
Qalanını portağal suyu ilə birlikdə tavada 5 dəqiqə qədər bişirib blenderden keçirin.
Marqarin, şəkər, yumurta və unu hamar bir qarışıq halını alana qədər 2-3 dəqiqə qədər qarışdırın.
Pudingi yağlanmış qaba bərabər miqdarlarda paylaştırıp əvvəlcədən qızdırılmış sobaya verərək 20 dəqiqə qədər bişirin.
Puding qablarını tərs çevirərək bişən yumşaq kekslərin düz boşqaba qoyun.
Hazırladığınız ərikli portağal sousunu istilədib qablardann çıxardığınız süngər görünüşlü yumşaq kekslərin üzərinə tökərək süfrəyə təqdim edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, qaşığı, dəqiqə, xörək, portağal, yumşaq, yumurta, kekslərin, qəhvə, fincanı, marqarin, çevirərək, bişən, boşqaba, qablarını, sobaya, əvvəlcədən, paylaştırıp, qızdırılmış, verərək
BİZİ İZLƏYİN