• Ballı kremli bananlı kekslər resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 9033

Tarix : 19.07.2016, 12:00

Bölmə : Piroq və Kekslər, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
240 qram un
150 qram şəkər
1 çay q. qabartma tozu
Bir çimdik duz
120 qram kərə yağı
4 yumşaq banan
2 yumurta
1 çay q. vanil

Qlazur üçün:
100 qram kərə yağı
200 qram şəkər tozu
1 xörək q. bal
1/8 çay q. üyüdülmüş darçın

Hazırlanması:
Bir qabda unu qabartma tozu ilə qarışdırıb üstünə şəkər, duz əlavə edin.
Kərə yağı ilə yumurtanı başqa qabda çalın.
Bananları qabıqdan təmizləyib pure halına gələnə qədər çəngəl ilə əzin və yağla yumurta qarışığına əlavə edin.
Bu qarışığı una qatıb qarışdırın.
Keks qablarını yağlayın və xəmiri qablara bölüşdürün.
Əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcəli sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
Qlazur hazırlamaq üçün lazım olan ərzaqları mikser ilə çalın və soyumuş kekslərin üstünə qaşıq ilə tökün.
Üzərinə banan dilimləri qoya bilərsiniz.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: şəkər, qabartma, üstünə, banan, yumurta, çalın, Qlazur, əlavə, qabda, dərəcəli, sobada, dəqiqə, Əvvəlcədən, qablarını, qarışdırın, yağlayın, xəmiri, bölüşdürün, qablara, isidilmiş
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN