Tərkibi:200 q marqarin
1 st. şəkər tozu
1 st. un
1 yumurta
0,5 ç.q. soda
1 çimdik duz
mürəbbə
Hazırlanması:Yumurtanı şəkər tozu ilə qarışdırın.
Yağı əridin, yumurta və şəkər tozu qarışığına əlavə edin. Un, soda, duz qatıb qarışdırın. Xəmir çox elastik alınır.
Xəmirin 1/4-ni dondurucuya qoyun. Qalanını əlinizlə siniyə bərabər qaydada yayın (nazik qat). Üzərinə sevdiyiniz mürəbbəni çəkin.
Soyuducudakı xəmiri çıxarın, sürtgəcin iri gözündən piroqun üzərinə keçirin.
180 dərəcə qızdırılmış sobada 15-20 dəqiqə, üzəri azca qızaranadək bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, qarışdırın, xəmiri, çıxarın, sürtgəcin, gözündən, Soyuducudakı, çəkin, sevdiyiniz, mürəbbəni, piroqun, Üzərinə, keçirin, üzəri, qızaranadək, bişirin, dəqiqə, sobada, nazik