• Ananas üzlü-keks altlıqlı sandey resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 185

Tarix : 2-02-2017, 16:00

Bölmə : Şirniyyatlar / Piroq və Kekslər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
¼ fincan yağ
¼ fincan qəhvəyi şəkər
1 yemək qaşığı bal
1/8 çay qaşığı darçın
1 fincan doğranmış ananas dilimləri və ya ananas konservası (meyvə suyu paketi),suyu süzülmüş
1 pinta dulce de leche(dondurma) və ya vanilli dondurma
¼ dondurulmuş, əridilmiş və ya iri iri əzilmiş və əgər azru olunarsa qızardılmış keks
Krem şanti
4 ədəd gövdəli albalı liköri

Hazırlanması:
Kiçik tavada orta atəşdə yağ əridilir. Qəhvəyi şəkər, bal və darçın əlavə olunub qarışdırılır. qaynamağa başlayanda atəşi azaldın. 2 dəqiqə ağzı açıq şəkildə qaynadın. Ananası əlavə edin və 1-2 dəqiqə ərzində yaxşica qizanacan qarışdırın. Ocaqdan götürün.
Dondurmanı 4 ədəd desert qabina tökün. Üzəri əzilmiş keks,qaynar ananas qarışımı, krem şanti və albalı ilə bəzəyib dərhal servis edilir.
Qeyd: pound keks hazirlamaq üçün sobanı əvvəlcədən 350 dərəcədə qızdırın. əzilmiş keksləri qaba düzün, 10-15 dəqiqə və ya azca qızaranacan bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: fincan, əzilmiş, ananas, dəqiqə, şanti, əlavə, dondurma, şəkər, qaşığı, albalı, darçın, desert, qabina, tökün, Üzəri, qarışdırın, ərzində, Ananası, yaxşica, qizanacan
BİZİ İZLƏYİN