Tərkibi:375 q un
400 q şəkər tozu
60 q kakao tozu
14 q qabartma tozu
6 q duz
10 ml alma sirkəsi
20 ml vanil cövhəri
240 ml qoxusuz bitki yağı
475 ml soyuq su, yaxud qəhvə (dəmləmə)
Hazırlanması:İri qabda bütün quru ərzağı (un, şəkər tozu, kakao, qabartma tozu və duzu) qarışdırın.
Bu qarışıqda 3 çala açın: biri iri, ikisi balaca. Balaca çalalardan birinə vanil cövhəri, o birinə alma sirkəsi, iri çalaya yağı tökün.
Hamısının üstünə soyuq su (yaxud qəhvə) töküb intensiv qarışdırın.
Formaları bitki yağı ilə yağlayın. 3/4-ü qədər xəmir doldurun. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə bişirin.
Soyuyandan sonra formadan çıxarıb üzərinə şəkər pudrası səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, soyuq, qəhvə, qarışdırın, bitki, birinə, yaxud, qabartma, sirkəsi, kakao, vanil, cövhəri, sobada, qızdırılmış, doldurun, dəqiqə, xəmir, qədər, dərəcə, çıxarıb