Tərkibi:400 q un
2 limon
300 q kərə yağı
350 q şəkər tozu
5 yumurta
Hazırlanması:Unu 200 q soyuq kərə yağı ilə döyün, 3 yumurtanın sarısı və şəkər tozu ilə qarışdırın, əlüstü xəmir yoğurub iki yerə bölün. Hər birini formanın içinə döşəyin, 200 dərəcə qızdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Kənarları qızılı rəng alanda bişdiyi məlum olacaq. Korjları soyudun.
Qazançaya şəkər tozu, 2 yumurta, yağın qalanını qoyub su hamamına yerləşdirin, qarışdırın. Bir limonun xırdalanmış sedrasını, iksinin birlikdə şirəsini qatıb qarışdırmağa davam edin. Təxminən 15-20 dəqiqə templə qarışdıraraq krem qatılaşanda götürün.
Korjun birinin üzərinə krem çəkin. Digər korju isə xırdalayıb üzərinə səpin. Piroqu bir neçə saat (ən yaxşısı bir gecə) soyuq yerdə saxlayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, dəqiqə, qarışdırın, üzərinə, soyuq, yumurta, davam, qarışdırmağa, templə, qarışdıraraq, qatıb, Təxminən, iksinin, limonun, yerləşdirin, xırdalanmış, sedrasını, birlikdə, şirəsini, Korjun